torstai 14. toukokuuta 2015

Älä sano! Ei sydän ollut petollinen, vaikka...

Älä sano! Ei sydän ollut petollinen,
vaikka poissaolo näytti haalistavan liekkiä.
Yhtä helposti kai voisin erota itsestäni
kuin sielustani joka asuu rinnassani.
Se on rakkauteni koti. Jos harhailin,
niin matkalaisen tavoin palaan
sovittuun aikaan, en muutu poissa ollessa,
ja siten paluu pesee pois tahrani.
Älä luule, vaikka luonteessani
kaikki heikkoudet piirittävät himoja,
että se turmeltuisi niin luonnottomaksi,
hylkäisi ylimmän hyväsi ei minkään tähden.
       En pidä minään tätä laajaa maailmaa,
        vain sinua, ruusuni, kaikkeni on sinussa.

- William Shakespeare -
William Shakespearen sonetit (Gaudeamus 2010, suomentanut ja toimittanut Kirsti Simonsuuri)

8 kommenttia:

 1. Sydämeen käyvä kuva ja runo...

  VastaaPoista
 2. Ollapa nuori, täytyy todeta, jotta tuntisin vielä noin. <3 Tasaisempaa jo elo ja rakkaus, tosin en jaksaisi enää tuollaista. Runo on kyllä upea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, siinäpä se, että jaksaisimmeko ihan tuota enää. Eläkäämme nauttien joutsenshteistamme, mutta on silti kiva näitä lukea ja muistaa...<3 Kiinnostavaa, miten olenkaan pudonnut Shakespeareen. Olisi kiinnostavaa nähdä hänen näytelmiään ja niistä etenkin Kuningas Lear.

   <3

   Poista
 3. Omaelämäkerrallinen? Eikös se Shakespeare mennyt nuorena naimisiin Stratford-Upon-Avonissa, mutta työskenteli ja hummasi väliin Lontoossa. Ja aina palasi Anne Hathawayn luo.
  Nää on kyllä vähän hataralla nää mun tiedot. Mutta eikös ne tiedot Shakespearen elämästä ole hataralla kaiken kaikkiaan?;)

  (Piti googlata Lumikarpalo, kun tavallisesti klikkailen Lumista! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, tiedän Woolfin ja monen muun elämästä enemmän kuin Shakespearen, mutta palaan asiaan ehkä, jos löydän Simonsuuren alkusanoista jotain mainittavaa. Tämä teos sinänsä on upea työ Simonsuurelta, sillä jokaikinen sonetti on tulkittu sekä selitetty perinpohjin ja on myös mukana alkuperäinen englantilainen.

   Lumikarpalo on nyt oikeassa palkissa, mutta se on siellä muiden joukossa ja ei lumikarpalokuvalla, jonka sain Hautalalta luvalla käyttööni, siinä taitaa nyt olla se kesälumipisara. Hirveä kiire, sillä nyt 20 kilometrin päähän ystävän metsään etsimään paria lehtikuusta. Edessä hehtaareja ja paljon, eikä tasaista. Nyt en ehtisi edes blogia pitää, joten täytynee keksiä jotain...

   (Saitko mistään sitä Meidän Suomi lehteä? Voit tulla privaattilinjoillekin...)

   Yritimme palauttaa sitä Lumikarpalon gadgettia, mutta se on mutettu niin, että en selviä siitä ilman R:n apua ja hänelläkin on ollut nyt kevään viimeisiä pelejä etc.etc. Katsotaan jos onnistumme...

   <3

   Poista
 4. Tiedätkö, mä en ole kerennyt (tai mitä lienee) vielä(kään!) perehtymään näihin Simonsuuren suomentamiin sonetteihin. Onneksi olen saanut täältä maistiaisia! :)

  Mähän aina muistutan sua, että älä stressaa, tee blogia sen varran kuin huvittaa jne. jne.ja nyt sitten valitan kun joku linkki on kadonnut tahi muuttunut. Darling, älä ota mun valituksia todesta! Tietenkin mulle iskee aina puolipaniikki (heh heh), kun jokin muuttuu jossain teknisessä hommelissa, mutta sehän ei ole sun probleema. Ja tässä tapuksessa "probleema" on kovin pieni. Nautikkaa nyt rauhassa puutarhastanne ja siellä työskentelystä ja kesästä, joka on viime päivinä vähän jo lupaillut tulevansa. Kuka nyt aina jaksaa, näillä ilmoilla varsinkaan, pelkästään tietokoneen äärellä istua!

  Voi olla, että Helsingin keskusta on mulle liian kaukana (hah hah), kun en sinne asti ole päässyt aikoihin ja siten en ole Akateemisessakaan käynyt (kun se mun viime viikkoinen kulttuuripäiväkin peruuntui!).Harmi ettei Meidän Suomea myydä irtona muualla. Mitä täällä, tai tuolla Lumissa näin, niin se aloitusaukeaman kuva on mun mielestä tosi hyvä. Ja juttuhan on pitkä! Hyvä homma!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, olen ihan hulluna niihin!

   Tosiasiassa olet vaativin asiakkaani;) Kukaan muu ei ole edes huomannut. Yritin jotain ja sitten kaikki katosi. Arvaappa, kuka hermostuu, kun jotain muuttuu. Uhkaan silloin aina suureen ääneen, että lopetan kaiken someilun.

   Täällä on ollut ihania kesäisiä päiviä ja mittarissa varjossa +20 asttta.En aio koko kesää olla koneella. Paljon muutas.

   Mun piti saada niitä lehtiä niin monta, että olisin voinut lähettää sullekin, mutta eipä tullut. En jaksa enää kysyä niidne perään.

   Minusta olisi lehden edun mukaista, että sitä saisi vaikka mistä! Jos et saa lehteä, eikä mulle tule niitä lisäkappaleita, R. voi kuvata sen ja lähettää sen sitten sulle PDF:nä, jolloin voit lukea sitä.

   <3

   Poista