lauantai 11. helmikuuta 2012

PYRYTTÄÄ. LUNTA KUIN TOHTORI ŽIVAGOSSA. TALON KIETOO...

Pyryttää.
Lunta kuin Tohtori Živagossa.
Talon kietoo valkea pumpulivälly
uneen upottava.
Unen lumella punainen tulkkuparvi
ja tassunjäljet,
pehmeän tassun jäljet.

- Helena Anhava -
Valoa (Otava 1988)

16 kommenttia:

 1. Hienoa talvitunnelmaa runossa ja kuvassa!

  VastaaPoista
 2. Minttuli, kiitos.

  Tämä kuva on meidän lehdosta ja jo vanha, mutta alusta asti kuvan nimi on ollut Lumipuisto kuin Živagosta. Anhavan runo suorastaan pyysi tätä.

  VastaaPoista
 3. Täältä minä hiljaa hiivin tassun jäljet puhtaaseen pehmeään lumeen jättäen.
  Kaunis on lumen lehto niin kaunis, tähän pysähdyn ja katselen tuikkuparvi ympärilläni.

  VastaaPoista
 4. Sirkka, juuri niin. Meidän tassunjälki, Hänen Majesteettinsa, juuri lähtee lumilehtoon uusia jälkiä tekemään...tuikut on sytetetty ja kaikki lumoava...ympärillä sun ja mun...ja meidän koiruuksien. Sininen hämärä putoo...

  VastaaPoista
 5. Hanne, eikö vain. Sielu vain veti valitsemaan kuvaksi tämän Živagolaisen tunnelman.

  VastaaPoista
 6. niin on kaunista ja tykkään Laran musiikista.. se rakkaus

  VastaaPoista
 7. Aikatherine, kiitos. Laran teema oli meidän häävalssimme ja toimittajana pakinanimimerkkini oli Lara. Niin...se rakkaus.

  VastaaPoista
 8. Ihana runo ja kuva! Tykkään Helena Anhavasta; pitäisi lainata taas kirjastosta joku runokokoelma häneltä.

  VastaaPoista
 9. Maria, minä en varmaan olisi Anhavaa muistanutkaan, ellei minulle tulisi Suomen Kuvalehteä, jonka mukana sain lahjaksi kirjallisuuskalenterin. Siinä on paitsi kalenteritilaa, myös kullekin kuukaudelle paljon runoja. Hyvin osuvia runoja.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Mulle tulee joka vuosi sellainen olo talvella, että olispa jossain mökissä ja tulispa niin paljon lunta, että kaikki sais jäädä mökkeihinsä olemaan ja köllimään. Tulta takkaan ja lämmintä juotavaa. Ehkä sellaiset kapeat kulkureitit naapureille, jonne voisi hipsiä, jos tylsyys iskee, vaikka todennäköisesti ei iskisi ;-)

  VastaaPoista
 11. Birgitta, mutta kun minä ajattelen semmoista juhannuksenakin;-) Minulle ei tule tylsä vaikka muutaisin Skotlannin äärimmäiselle saarelle, jos minulla vain on kirjoja. Mutta lumen ympäröimä mökki on jotenkin lämmin pesä, jonne tekee mieli jäädä...

  VastaaPoista
 12. Sain työkaveriltani sellaisen B&B osoitteen Skotlannin perukoilta. Paikka näyttää aivan upealta ja pohdin nyt, että joskus vien miehen sinne. Jos himosi kasvaa, niin pyydä nettiosoite =)

  VastaaPoista
 13. Birgitta, laita se linkki mulle. Arvaa, onko sun Idän pikajunaasi lähetetty kaikille;-) Jos myis talon pois, niin ehkä sitten...,mutta Skotlantiin aiomme lähteä, joten...Kiitos! Himo on kypsä;-)

  VastaaPoista